Saker att ha hemma

 

När det är dags att välkomna hunden i sitt nya hem finns det en hel del saker som bör finnas hemma. Ibland kan man få en del saker från uppfödaren eller hundens förra ägare men så är inte alltid fallet. Men vad är det egentligen som är bra att ha hemma?

Koppel och halsband eller sele

Det kanske allra viktigaste att ha hemma är ett bra koppel och ett halsband eller en sele. Det bästa är ett läderkoppel för promenader och en rejäl spårlina för turer i skogen med mera. Flexikoppel fungerar också men de är lite lika rekommenderade.

Leksaker

Om man inte vill ha hela hemmet söndertuggat är det också klokt att ha några leksaker och tuggben hemma till hunden. Det finns flera olika sorters hundleksaker och det kan vara klokt att ha ett par olika saker att välja bland. En boll, någon pipleksak och kanske en dragleksak kan vara ett bra urval under de första dagarna.

Foder

Man måste också se till att det finns foder hemma till hunden. Det kan vara bra att få veta vad hunden ätit innan, eller eventuellt få med sig lite foder hem så att man sedan eventuellt kan gå över till annat foder i lugn och ro.