Tips för första tiden med din hund

Att köpa hund är väldigt spännande och den första tiden kan vara väldigt viktig för både dig och hunden. Hunden kommer förmodligen att vara lite förvirrad över den nya miljön och kan på grund av det uppföra sig lite konstigt. Det är viktigt att sätta upp tydliga regler för hunden redan från början. Det finns några bra saker som du kan tänka på för att underlätta för din hund den första tiden. En sak som är väldigt viktigt att göra direkt när du får hem din hund är att försäkra den. Om du vill ha en bra försäkring ska du gå in på lassie.co och försäkra din hund. Just den här försäkringen belönar dig när ditt djur lever ett friskt liv. Men om något motförmodan skulle hända med din älskade hund får du professionell hjälp och bra service. Det är verkligen guld värt att ha en riktigt bra försäkring i fall något skulle hända.

Ha tålamod

När du har en valp hemma är det bra att du rustar dig med ett stort tålamod. Det kan ta lång tid innan hundvalpen lär känna sitt nya hem och känner sig hemma. Hundar är precis som människor väldigt olika varandra. För en del hundar räcker det med ett par dagar innan de är hemmastadda medan det kan ta någon månad för andra. Det är hundens personlighet som avgör. Det är fantastiskt att få en ny familjemedlem men det är bra att vara införstådd med att det kan vara svårt och påfrestande. Det är därför bra att ha realistiska förväntningar på hunden men också förståelse för vad den går igenom den första tiden.

Anpassa hemmet

När du har en hundvalp behöver du anpassa hemmet. Om ni är flera i hemmet kan det vara en bra idé att ha kommit överens om vad som gäller och vilka kommandon ni ska använda för hunden. Det kan vara bra att redan från början upprätta en rutin för att hunden ska känna sig trygg. Att mata och rasta på regelbundna tider är bra. En hundbur kan vara en fördel att ha i början. Målet med en hundbur är att skapa en säker plats för hunden. Det är angeläget att hundburen är tillräckligt stor så att hunden kan röra sig fritt.