Låt kenneln eller hundklubben synas

Om man är ansvarig för en kennel eller hundklubb kan det vara klokt att låta den synas en del. Det kan annars vara svårt att få tag i valpköpare eller medlemmar som vill vara med i klubben. Det finns flera sätt att marknadsföra sig på. När det gäller kennlar och hundklubbar kan det vara klokt att synas just i hundkretsar. Det är i regel där man kan finna personer som har intresse av de tjänster och aktiviteter man har att erbjuda. Men hur går man till väga?

Kläder med reklam

Ett alternativ är att köpa in praktiska profilkläder med tryck och reklam där kennelns eller klubbens namn framgår. De kan sedan bäras av ansvariga personer, eller säljas till klubbens medlemmar till självkostnadspris. Klubben kan också ta ut en liten summa som gör att de tjänar extra pengar på affären. Kläderna kan bäras både vid anordnade aktiviteter och till vardags. Det gör att namnen syns bra.

Att synas på agilitytävlingen

En mycket populär tävling inom hundsport är agility och vid dessa tävlingar kan det vara optimalt att synas. Här finns både hundägare, potentiella hundköpare och personer som generellt är intresserade av hundar. Här finner man alltså riktigt många aktuella målgrupper. Det är dessutom lätt att synas, antingen med hjälp av skyltar, genom tält eller kläder.

Sponsra olika tävlingar

Ett annat alternativ som gör att man syns än mer är genom att man sponsrar olika hundtävlingar runt om i landet. Då kan man få med sin klubbs eller kennels namn på olika anslag. Om det är tal om en stor tävling kan man också få chansen att synas på TV eller i olika livesändningar om tävlingen sänds där. Det gör att namnet sprids över en ännu större del av landet.

Registrera kenneln

Om man driver en kennel kan det vara klokt att registrera kenneln hos Svenska Kennelklubben, eftersom att det inger ett mer seriöst intryck. Då kommer dessutom kennelns namn med på Kennelklubbens hemsida och kennelnamnet blir officiellt. När man har registrerat sin kennel är det dock som så att det finns ett par olika regler man bör följa när valparna säljs. För en seriös uppfödare är det dock inga problem. Det handlar egentligen bara om att valparna ska vara tillräckligt gamla när de säljs och så vidare.

Marknadsföring i sociala medier

Det är inte alls ovanligt att företag marknadsför sig i sociala medier och det här är också något som kennlar och hundklubbar kan utnyttja till sin fördel. I de allra flesta fall kan man här marknadsföra sig gratis eller till en mycket låg kostnad. Här kan man lägga ut bilder på hundarna, på tävlingsresultat och mycket annat. I de sociala medierna kan man dessutom nå personer som bor utomlands, eller på ett längre avstånd från kenneln eller hundklubbens lokaler.