Vad måste man kunna?

För att starta en kennel och för att kunna driva den på rätt sätt måste man ha en del kunskaper. Men vad är det egentligen man behöver kunna?

Erfarenhet av hundar krävs

För att kunna driva en kennel krävs det att man har erfarenhet av hundar. Man måste förstå och veta vilka hundar som går ihop, vad man gör om hundar börjar bråka och så vidare. Om man inte har någon erfarenhet av hundar alls kan det vara svårt att driva kenneln på ett bra sätt.

Kunskap om djurskydd

Det krävs också att man har kunskap om bland annat djurskyddslagen för att veta hur kenneln ska drivas. Då kan man alltid vara säker på att hundarna behandlas på ett bra sätt och att de inte lider på kenneln. Genom att pricka av driften mot lagar och rekommendationer kan man också enkelt motbevisa eventuella klagomål eller anklagelser om djurplågeri med mera.

Var får man kunskaper?

Om man vill ha mer kunskaper kring att driva en kennel kan man kontakta sin närmaste kennelklubb. Där ordnas ofta kurser just i hur man driver en kennel överlag. Om ingen kurs anordnas just då kan man också få tips om andra klubbar som har kurser på gång.

Det kan också vara bra att kontakta hunduppfödare för att få tips och råd. Ofta är de mycket måna om att berätta om och ge information om hur en kennel drivs. De verkar också för att rasen de föder upp ska må så bra som möjligt. Om kenneln ska syssla med omplacering kan det också vara bra att kontakta olika organisationer för att fråga hur de driver sin verksamhet.